sunnuntai 17. marraskuuta 2013

pipoja ja kädentaitomessuja

Mie teen tänä vuonna joululahjaksi pipoja, ihania pehmeitä pipoja. Ja voin hyvin paljastaakin nämä jo täällä blogissa, kun en usko lahjottavien täällä vierailevan. Näissä on lankana Dropsin Alpaca Silk. Ihanan pehmeää, eikä kutita ja ehkä jopa mukavampaa neuloa kuin pörröiset langat yleensä. Pipo on aika samanlainen kuin Kalastajan vaimon beanie, mutta ei kuitenkaan ihan.


Näitä pipoja neuloin myös eilen, kun kävin Tampereella kädentaitomessuilla. Olipas melkoiset messut! Yksi päivä ei tosiaan tahdo riittää siellä, ei etenkään jos kiinnostuksen kohteita on enemmän.. Messuilta minulla ei ole kuvia, mutta ajattelin nyt kertoa vähän mitä sieltä löysin (en tiedä kiinnostaako se ketään, mutta itse mielelläni luen muiden messulöytöjä jne.) Yksi ihanimmista löydöistä oli tällainen saippua (The Soap Boutique, Lahti), raattiikohan tätä ikinä edes käyttää?


Ajattelin jo messuille menoa suunnitellessa, että tarvitsisin hieman lisää askartelumassoja ja myös työvälineitä niiden työstämistä varten. Ja messuillahan oli tarjolla näitä useammallakin näytteilleasettajalla. Olen jo testannut tänään uusien korujen tekoa.


Lisäksi Suomen käsityön museon pisteellä sai tehdä itselleen rintamerkin (huono kuva, siinä on virkkuukoukku ja teksti "olen koukussa") sekä sieltä sai myös hauskan ovikyltin.


Suosittelen muuten lämpöisesti kaikille vierailua tuolla Suomen käsityön museossa. Ihana paikka, paljon nähtävää ja lisäksi kivoja työpajoja. Lisäksi löysin messuilta myös villaa (esineulattua huopaa), vähän lankoja ja herkkujakin. Kävikö kukaan muu näillä messuilla?

4 kommenttia:

 1. Mulla on myös aikomuksena yksi pipo tehdä jouluksi tuosta langasta, tai se on yksi vaihtoehdoista. Saa nyt nähdä mihin lankaan ja malliin sitten päädyn, pitäisi jossakin vaiheessa ehtiä kunnolla käydä vaihtoehtoja läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyl tosi ihana lanka! Yritän parhaillani epätoivoisesti etsiä sitä lisää, mutta kaikki lankakaupat tuntuvat myyvän jo ei oota :(

   Poista
 2. Voi kun saisikin oman harrastushuoneen ja sen oveen tuollaisen ovikyltin! :-D

  En ole koskaan käynyt käsityömessuilla. Useampana vuotena on ollut tarkoitus lähteä, mutta aina se on loppupeleissä jäänyt syystä tai toisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen askarteluhuone olisi kyllä aivan mahtava juttu! No ehkäpä joskus kahdekymmenen vuoden päästä :D

   Kyllä nuo oli niin vaikuttava tapahtuma, että vaikea olisi olla menemättä myös ensi vuonna. Eli suosittelen!

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.