sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Kässämessuilua

Viime viikonloppuna kävin esikoisen ja ystäväni kanssa tutustumassa Lahden Kätevä & Tekevä messuihin. Lauantaina suuntasimme Lahteen junalla, matka sujui varsin nopeasti. Olen viimeinkin oppinut varaamaan riittävästi eväitä lapsille reissuun mukaan, ja muutenkin tekemistä. Esikoinen ei edes ehdottanut leikkipaikalle menoa, kun matka kului eväiden ja tarrakirjan parissa. Aikuisilla luonnollisesti neuleet matkaeväänä.


Itse messuista ei ollut erityisiä odotuksia, kun päätin messuilemaan lähteä vasta kun voitin liput messuille. Kävetä & Tekevä messut olikin oikein positiivinen yllätys. Paljon nähtävää ja tehtävää, mutta ei niin mahdottoman isot, kuin esimerkiksi Tampereen messut. Ihmisiäkin oli liikkeellä paljon, mutta messualue ei tuntunut liian ruuhkaiselta. Kävimme kuuntelemassa mm. Pullahiiren vinkkejä kakkujen koristeluun ja neulesuunnittelun viimisempia tuulia Niina Laitisen kertomana. Erityisesti esikoisesta parasta oli kun pääsi kokeilemaan erilaisia juttuja ja tekemään itse. Hän mm. sai kokeilla nypläämistä, ja sehän sujuikin 6 vuotiaalta jo varsin näppärästi!


Samaan aikaan messuhallissa oli myös kivi- ja korumessut, nukkekoti- ja nukkemessut sekä RC-autoilun SM-sarjan osakilpailu. Käytimme suurimman osan ajasta käsityömessujen puolella, mutta kävimme myös ihailemassa koruja sekä kiviä ja hämmästelemässä upeita nukkekoteja ja pienoismaailmoita. Hetken katsoimme myös RC-autoilua. Esikoinen oli näihin varsin ihastunut, ja varmaan olisimme pidemmänkin ajan viihtyneet autojen parissa, mutta harmillisesti osuimme paikalle juuri kun ajotauko alkoi.


Lankakauppiaita paikalla ei ollut kuin ihan muutama, kankaiden myyjiä oli oikein mukava määrä. Messuostoksiakin tuli tehtyä. Esikoiselle ostin Paccasen ihanat poronnahkaiset rukkaset, itselleni suloiset korvikset ja miehelle kettuheijastimen Minkalta. Onnistuin myös viimeinkin löytämään ihanaa lankaa värjäyskokeiluun Neulovillalta. Lisäksi ostin Jonna Markkulalta supersuloisen kissat tarrakirjan sekä kortteja. Viime hetkellä löysin vielä kettu digiprintti trikoota sekä sen kaveriksi pallollisen trikoon. Niistä tulee kuopukselle tunika/mekko ja legginsit.


Nämä messut toimivat oikein hyvin lämmittelynä ensi viikonloppuna odottaville Tampereen kädentaitomessuille. Minulla ei vielä ole suurempia must -juttuja tulevien messujen suhteen, mutta ehkä tässä vielä viikon aikana ehdin perehtymään tarkemmin näytteilleasettajiin ja messuohjelmaan ja löydän jotain mitä on pakko nähdä tai saada. Parasta messuissa on minusta uudet ideat ja ne valtavan taidokkaat käsityöt, joita siellä on myynnissä. Jos joitakin joululahjoja ymmärtäisi vaikka messuilta jo ostaa tänä vuonna. Onko teistä kukaan menossa Tampereen messuille? Onko mielessä jokin juttu, mitä sieltä erityisesti haette? Jokin erityinen näytteilleasettaja? Tai jokin tietty materiaali?

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kävit, ehkä nähdään ensi viikonloppuna Tampereella :) t. Paula / Neulovilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kiva käydä! Ja Tampereella nähdään :)

      Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.