torstai 27. heinäkuuta 2017

Lapsiperhe matkailee Saksassa -Hildesheim

Kevään ja alkukesän aikana ehdimme tehdä useamman matkan lähialueella Saksassa. Ensimmäinen retki suuntasi Hildesheimiin. Miten lie juuri tämä valikoitui ensimmäiseksi kohteeksi, ehkäpä asiaan saattoi vaikuttaa se että lähimmältä juna-asemalta pääsi suoraan Hildesheimiin, ilman vaihtoja ja melko nopeasti. Ylipäätänsä Hildesheimiin pääsee varsin vaivatta Hannoverista, junia kulkee usein tällä välillä ja matka kestää alle tunnin. Itse en aiemmin juurikaan ole Saksassa matkaillut ja tosiaankin oli yllätys kuinka upeita vanhoja kaupunkeja sieltä löytyikään.

Kaunis kuja Hildesheimissa
 Tämä vajaan 100 000 asukkaan kaupunki omaa varsin pitkän historian. Hildesheim on perustettu 800-luvulla, valitettavasti myös iso osa tätä kaupunkia on tuhoutunut toisen maailmansodan aikaan. Kaupungista löytyy kaksi UNESCO:n maailmanperintöluettelossa olevaa kirkkoa: Hildesheimin katedraali ja Mikaelinkirkko.

Mikaelinkirkko koleassa keväässä

Keväisiä kukkia
Toki lasten, ainakin pienten, kanssa reissatessa kirkot ja muut kulttuurinähtävyydet tahtovat jäädä vähemmälle painolle. Hildesheimin keskustaan on maahan maalattu valkoisia ruusuja, joita seuraamalla voi helposti löytää merkittävimmät nähtävyydet. Itse nähtävyydet oli merkattu aina metallisella ruusulaatalla. Onneksi esikoinen intoutui etsimään näitä ruusuja, onnistuimme kiertämään varsin mukavan kierroksen kaupungissa ilman suurempia marinoita. Kaupungin turisti infosta olisi voinut ostaa oppaan, jossa tämä reitti olisi ollut karttoineen ja kohdetietoineen.

Ruusureitin merkki

Parasta tässä retkessä taisi olla kuitenkin lukuisat vanhat ja koristeelliset rakennukset, herkullinen ruoka ja esikoisen mielestä leikkipuistot. Lämpöisemmällä säällä kaupunki olisi varmasti ollut vielä huommatavasti viehättävämpi.

Teurastajien talo Hildesheimin keskustassa

Vanja ja koristeellinen talo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.