lauantai 4. helmikuuta 2017

Riddari

Marraskuun lopulla keksin haluavani neuloa miehelle joululahjaksi villavapaidan. Islantilaisen villapaidan. Kirjaston valikoimista löytyikin juuri oikea kirja, valitettavasti jouduin sitä hetken jonottamaan. Illan kirjaa selailtuani, olin varma siitä minkä villapaidan halusin neuloa.


Lettlopin lankojakaan ei tältä suunnalta kaupoista saa, joten viikko vierähti lankatilaustakin odotellessa. Kun viimein hain ärrältä lankapaketin, olikin jo joulukuun alku. Ja koska kyseessä oli joululahja, oli se pyrittävä vielä neulomaan salassa. Hieman meinasi kiire tulla, mutta sain kun sainkin villapaidan valmiiksi joulua ennen. Vieläpä täysin yllättyksenä!


Villapaita oli mukava neuloa, vaikkakin paksu lanka tuntui tosi oudolta ohkasten kirjoneuletakkien jälkeen. Valmis villapaita on ihanan lämmin ja muhkea. Haluan tehdä tällaisen vielä itsellenikin. Tai ainakin jonkin kirjan islantilaisista neulemalleista. Ainut ongelma oli, että tumman sininen kuvioväri loppui kesken ja kaarrokeen yläosan värityksen jouduin säveltämään lennosta.


Riddari
Ohje: Islantilaisia neuleita -kirjasta
Lanka: Lettlopi
Puikot: 4,5 mm
Menekki: 515 g 
Koko: M

6 kommenttia:

 1. Siisti paita! Mullakin haaveena neuloa itselleni tällainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä, on mukava ja nopeahko neuloa, ja käytössä mitä ihanin.

   Poista
 2. Upea paita! Ja istuu täydellisesti käyttäjälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja on kyllä ollut aktiivisessa käytössä, olin hieman huolissani miten lanka kestää käyttöä, mutta oli ihan turha huoli.

   Poista
 3. Hyvännäköinen Riddari! Ja hyvin sävelsit, ei näytä ollenkaan huonolta tuo yläosa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä kiva tehdä ja lopputulos oli vaivan väärti!

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.