torstai 6. kesäkuuta 2013

Pannunalunen

Tämä työ on yksi pidempään suunnitelman alla ollut. Kerään paljon pieniäkin parin sentin pätkiä jämälankoja talteen puolisoni iloksi, kun niitä voi aina johonkin tarvia. Ja nyt viimeinkin niitä tarvitittiin!


Ensiksi pyöritellään pieni pallo erilaisista jämälangoista, kaikki langat käy. Itse käytin mm. sukkalankoja, mohairlankaa ja kimallelankoja.


Tämän pikkupallon päälle keritään huopuvaa lankaa. Itse käytin hahtuvalankaa, kun niistä on jos jonkinlaisia nöttösiä erilaisten tumppu ja villahousu projektien jäljiltä. Pallot voi tehdä myös pelkästään huopuvasta langasta, mutta silloin pallon koko pienenee enemmän huovutettaessa. Kuvassa etualalla huovutettu pallo ja isompi pallo on huovuttamaton.


Seuraavaksi pallot huovutetaan. Itse huovutin käsin, mutta onnistuu pesukoneessakin (suosittelen käyttämään sukkahousuja pesukonehuovutksessa apuna). Pallojen kokoon voi vielä huovutettaessa vaikuttaa jonkun verran. Huovutetut pallot ompelin kiinni toisiinsa.


4 kommenttia:

 1. Moi vain, tulin joutessani vastavierailulle. Sulla on hauskan näköinen pyörän istuimen suojus tuossa alla ja juuri tuollaisia pannunaluksia olen minäkin aikonut tehdä! Kiitos kun muistutit!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vierailusta! Ja tuo istuinsuojus on kyllä minustakin kiva, tosin toisen jos tekisin, niin ehkäpä en näin kesäksi tekisi villalangasta :)

   Poista
 2. Idea on mainio! Mutta muten sukkahousuista voi olla hyötyä huovutuksessa? En oo koskaan kuullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sukkahousuthan on erittäin tärkeä varuste (myös) huovutuksessa :D Eli pikkuruisia palloja huovuttaessa kannattaa pujottaa pallot sukkahousun lahkeeseen ja laittaa aina väliin solmu. Näin pallerot ei huovu yhdeksi möykyksi, itselle näin ei ole käynnyt, mutta olen kuullut usemmallakin näin käyneen. Tosin jos nakkaa suoraan 60 pitkään pesuun täydellä linkouksella voi olla että pallot huopuu kiinni sukkahousuihin...

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.