lauantai 17. maaliskuuta 2018

HioP! Wannabe ompelijan unelma

Olen ollut jo pitkään varsin kiinnostunut ompelusta. Tai peruskoulussa ompelin vielä paljon ja mielelläni, mutta sen jälkeen kului vuosia, että lyhensin housutkin silitettävällä liimanauhalla. Jossain vaiheessa ompelukone alkoi taas kiinnostaa. Viimeisen parin vuoden aikana olen pikkuhiljaa lämmitellyt suhdettani ompelukoneen kanssa. Niinpä meinasinkin ratketa riemusta, kun sain alkuvuodesta mahdollisuuden testata HioPin ompelupaketteja.*


Valitsin testiin bomberin ja legginsit. Ompelupaketit sisältävät kaiken tarvittavan, paitsi langat (joita niitäkin saa HioPilta tilattua) ja ompelukoneen. Bomberin tekoon tarvitaan lisäksi myös nepparien kiinnitysleuat. Paketit saapuvat kauniisti silkkipaperiin käärittynä. Ja silkkipaperin voi hyödyntää kaavan jäljentämisessä. 


Ohjeet ompeluun ovat videotuurorialin muodossa. Ohjevideot olivat selkeitä ja ompelu helppoa. Toki bomberi ei valmistunut ihan reilussa 16 minuutissa, minkä video kesti. Olen aika monta kertaa ehtinyt hermoni menettää perinteisten ompeluohjeiden kanssa, tämä tapa oli huomattavasti helpompi. Ei tarvitinut enää pohtia mikä se kumman hakki oikein on.


Minua ilahdutti suuresti huomata että HioPin kankaat on kotimaisia. Siitä iso plussa! Materiaalit vaikuttivat ommellessa varsin mukavilta. Trikoo oli ohutta, mutta kuitenkin napakan oloista. Ja college oli ihan 100% puuvillaa; napakkaa ja helppoa ommella.


Oli tosi kiva suunnitella vaatteiden värejä, kun heidän verkkosivullaan tuotteen kuva muuttui aina valittujen päävärin ja tehostevärin mukaan. Meillähän lasten vaatekaapit näyttävät siltä kuin niihin olisi käynyt yksisarvinen oksentamassa. Löytyy niin paljon kuviollisia vaatteita, kimalluksesta nyt puhumattakaan. Tällaiset lähes yksiväriset ja harmooniset vaatteet ovat todella tervetullut lisä. Ja parasta kaikesta, myös taapero oli erittäin ilahtunut uudesta vaatekerrastaan. Totesi olevansa ISO tyttö! ja kiskoi leggarit ja bomberin ihan itse päälleen, neppareiden kanssa sain vielä vähän avittaa.


Nyt kaavojen ja pakettien koot vaihtelevat 56-116cm välillä, mutta kevään aikana osaan tuotteista on tulossa saataville myös suurempia kokoja. Lisäksi ymmärsin, että värienkin suhteen valikoima olisi kasvamassa. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä kivaa mahtaa tulla!

*Yhteistyössä: HioPShop / ompelupaketit saatu somenäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.