torstai 14. joulukuuta 2017

Tonttuovi ja muut tämän joulun ihanat sekä helpot koristeet

Tämä on käsityöblogit -ryhmän joulukalenterin 14. luukku. Eilen kalenterissa oli Nonnu Neulojan YouTube -kanava ja huomenna vuorossa on Alvariina -blogi. Koska tämä luukku nyt huolimattomuuteni takia avautuu näin vasta iltapäivästä ja muutenkin teen asioita usein viime tipassa, niin esittelen teille nyt muutaman nopean ja kivan joulukoristeen. Kukaan ei vielä tässä joulukalenterissa ole tonttuovea esitellyt, niin minäpä teen sen. Näitähän on blogeissa ja kaikkialla muuallakin näkynyt varsin tiiviisti ihan lokakuulta asti. Vielä kuitenkin ehtii mainiosti tehdä oman tonttuoven. Erilaisia askartelupaketteja saa monista kaupoista ja valmiit ovet lienee joulumarkkinoiden ja -myyjäisten tämän vuoden myyntihitti. 


Meille ilmestyi tonttuovi eteiseen jo marras-joulukuun vaihteessa. Tonttuovesta kulkee meidän pieni tonttu, Joiku Jäkäläpää, ja tuo meidän lasten joulukalenteriin joka aamu jonkin yllätyksen. Tein tonttuoven fimo-massasta. Olen aiemminkin tehnyt mm.koruja erilaisista polymeerimassoista. Massan käyttö on helppoa, samanlaista kun käyttäisi muovailuvahaa, mutta valmis tuote paistetaan uunissa. Massoissa on hieman eroa mm. jäykkyydessä ja paistolämpötilassa, mutta suosittelen kokeilemaan. Käyttö ei ole vaikeaa. Pienen pienet valot tonttuoven ja kuusen ympärille löytyi Suomalaisesta kirjakaupasta


Toinen lempijoulukoristeeni tänä vuonna on lasipurkki, johon olen rakentanut pienen jouluisen maiseman. Tällaisenkin tekeminen on nopeaa ja toteututuksessa vain mielikuvitus on rajana. Puut kannattaa kiinnittää purkin pohjaan esimerkiksi sinitarralla tai kaksipuolisella teipillä. Ilman kiinnitystä nimittäin tahtovat kaatua niin kovin helposti. Meillä ainakin innokkaat ihailijat käyvät purkkia tökkimässä useamman kerran illassa. Tuota tekoluntakin näyttää olevan nykyisin aika hyvin saatavilla, mutta sen voi korvata hyvin esim.vanulla, hallaharsolla tai pumpulilla. 


Kolmas nopea ja helppo joulukoriste syntyi, kun löysin tuollaisen muovisen kuusenkoristeen, jossa on avattava korkki. Korkkiin kiinnitin pienen kuusen kaksipuolisella teipillä ja palloon hieman tekolunta. Tämähän olisi helppo tehdä myös esimerkiksi vauvanruokapurkkiin tai pieneen hillopurkkiin.


Vielä ehtii ihan hyvin tehdä joulukoristeita, minullakin on suunnitteilla vielä muutama lisää :)

10 kommenttia:

 1. Kivoja koristeita, tuovat joulumielen nopeasti kotiin!

  VastaaPoista
 2. Kivoja koristeita :) Itse en ole tontuuovi innostukseen lähtenyt mukaan ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mie taas innostuin tonttuovista heti, vaikka usein muotivillitykset kerkeää olla no ihan vanhoja, ennen kuin mie niistä intoudun.

   Poista
 3. Lasipurkkiin kasatut joulukoristeet on jotenkin tosi nättejä :) Pitäisi kyllä itsekin tehdä jokin hauska asetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin lasipurkkiasetelmiin jää koukkuun, varo vain :D

   Poista
 4. Söpö tonttuovi! Kiva idea tehdä se fimosta. Meillä taitaa olla muutama purkki tyhjänä, niin voisi kokeilla tuota purkkikoristetta. En ole vielä löytänyt noita hienoja kuusia. 💖 Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin kesti hetken etsiä noita kuusia, täältä löytyi hyvä valikoima askartelukaupasta.

   Poista
 5. Kivoja joulukoristeita. Eikä tarvitse pyyhkiä pölyjä jouluna, kun ovat lasipurkissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on tosiaan lasipurkkeihin hyvä puoli ja ehkä ihan pikkiriikkisen paremmin pysyvät suojassa pieniltä sormilta ja tassuilta :D

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.