perjantai 3. marraskuuta 2017

Muumeja ja messusuunnitelmia

Jokainen käsitöitä tekevä tietää sen "teen ihan vaan nopeesti tän pienen jutun"-työn. Yleensä mikään ei suju, ja helppo ja nopea venyykin tuntien, jopa päivien projektiksi. Niin kävi tämänkin kanssa. Helppo ja nopea. Periaatteessa joo, mutta lanka loppui useampaan kertaan, myös aluslanka. Neulakin hajosi.


Käyn kerran viikossa ompelemassa kansalaisopiston kurssilla. Yleensä piirrän kaavat ja leikkaan kankaat valmiiksi kotona, koska näin ehdin oikeasti saamaan jotain aikaankin. Kotona ompelemiselle on vaikeaa löytää aikaa ja vaikea löytää ihan tilaakin, jossa ei olisi ylimääräisiä apureita paikalla. Ennen syyslomaa kuitenkin tuli torstai, jolloin totesin iltapäivällä ettei ole kaavoja, eikä kankaita valmiina. Hetken kaivelin kangasvarastoja ja käteen osui miehen minulle kesällä ostama Muumi kernikangas. Nappasin sen mukaan ja päätin tehdä siitä ihan vaan nopeasti korkea, kasseja tai jotain vastaavaa.


Yleensähän tämä suunnittelemattomuus kostautuu. Nyt vaikeuksia tuotti hahmottaa korin kokoa. En ole siis sellaista ennen ommellut. No kori valmistui, mutta en ole vielä ihan varma meneekö purkuun tai jatkojalostukseen, vai jääkö käyttöön ihan tällaisenään.


Päätin vielä koettaa kassin tekoa samaisesta kankaasta. Sen verran opettaja vinkkasi, ettei kahvoja kannata kernikankaasta tehdä. Opiston kierrätyshuoneesta löytyi onneksi vanhoja farkkuja, joista sain hyvät kahvat ja reunaan kauniin kaitaleen. Ompelussa tuli vastaan kaikki mahdolliset vastoinkäymiset. Opin kuitenkin näitä ommellessa tekemään pussissauman. Voi olla että se on aikoinaan yläasteellakin opetettu, mutta se on jo tehokkaasti unohdettu. Tykkään valmiista kassista ja uskon sen olevan juuri hyvä tähän loskaiseen ja kuraiseen aikaan. Me kuljetetaan paljon ostoksia niin vaunujen alla korissa, kuin pyörälläkin, ja harmittavan usein on kuraa niin kassin ulkopuolella kuin tavaroissakin. Tämä kassi on ainakin helppo putsata liasta. Voisi toimia myös hyvin kuraisten vaatteiden kuljettamiseen päiväkodista kotiin.


Nyt alkaa käsityöläisten messukausi ollemaan aluillaan. Olen itse menossa Tampereen kädentaitomessuille, jotka ovat muodostuneet jo minulle ja ystävälleni lähes jokavuotiseksi perinteeksi (joitakin vuosia on jäänyt vauvojen takia välistä). Nyt tarjoutui mahdollisuus lähteä käymään myös viikonloppuna Lahdessa Kätevä&tekevä messuilla. Olin onneksi ja voitin liput Sweet things -blogin arvonnassa. Niinpä suuntaan huomenna esikoisen kanssa katsastamaan Lahden messut. Näille messuille minulla ei ole niin suuria odotuksia, mutta uskon sieltäkin löytyvän yhtä ja toista mukavaa. Ja ennen kaikkea esikoiselle on tärkeää päästä kanssani messuille, tämä onkin meidän yhteinen isojen juttu. Kuopus ja isi jäävät kotiin. Oletteko te innokkaita messuilijoita? Onko kokemuksia Lahden messuilta? Tai muuten hyviä messuvinkkejä?

8 kommenttia:

 1. Minäkin olen menossa Tampereelle messuilemaan, mutta Lahden messuilla en ole koskaan käynyt. Joskus voisi sielläkin käydä, mutta jotenkin luulen, että samantapaista siellä on kuin muillakin messuilla. Messuilta saa kyllä aina hirveästi ideoita ja inspiraatiota. Itse vähemmän ostelen mitään, mutta tykkään katsella ja ihailla. Mukavia messuiluja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein olikin kivat messut ja etenkin näin lapsiseurassa just sopivat. Riitti nähtävää ja ihmeteltävää, mutta ei niin älyttömästi kuin Tampereella.

   Poista
 2. Kivan näköiset kori ja kassi! Minäkin kävin kansalaisopiston/työväenopiston, en muista kumpi se oli, ompelukurssin silloin, kun aloin verestellä ompelutaitojani. Sen yhden vuoden jälkeen en ole kerinnytkään, kun muutimme pois siltä paikkakunnalta, mutta se oli tosiaan siitä kiva, että tuli aikaa oikeasti ommella kerran viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, olen itse käynyt useampanakin vuonna ja välillä ollut taukoja niin huomata on saanut ettei vaan sitten tule ommeltua. Maksaahan ne kurssit, mutta tässä tilanteessa se taitaa olla miulle järkevin tapa saada ommeltua. Ja mukava tavata muita ompelijoita kursseilla.

   Poista
 3. Voi tuo asioiden meneminen pieleen on niin tuttua! Kerran housuja ommellessa lähdin ompelemaan vääriä paloja yhteen ja ompelin vahingossa lahkeet yhteen keskisaumasta ja sitten olikin sellainen merenneitopyrstö lahkeen sijaan. Usein nimenomaan kiireessä tuntuu kaikki menevän pieleen mutta silti sitä kerta toisensa jälkeen kiirehtii!

  Todella nätti kassi kyllä syntyi, ihana muumikangas :) Toivottavasti on ahkerassa käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi niin tuttua, mie ompelin ihan useamman kerran kuopuksen ollessa vauva hänelle housuja niin että lahkeista tuli vyötärö ja vyötäröstä lahkeet.. ompelukoneen ja minun yhteiselo ei ole kovin tasaista 😅

   Poista
 4. Kivat korit ja kassit, näyttävät aika napakoilta ja tuota sinistä muumikuosia olen ihastellut. Minulle kävi ihan samalla tavalla koon hahmottamisen kanssa. Ostin kirppikseltä palan melko napakkaa kangasta ja ajattelin tehdä siitä pussin/korin palautuspulloille. Lopputulos oli jättimäinen. Keittiönjärjestyskin kerkesi muuttua tekemisen aikana ja mylläys siellä on yhä kesken, joten palautuspulloille ei ole samaa / pysyvää paikkaa. Pussi jäi nyt projektipinoon odottamaan mihin käyttöön se päätyy, se voisi olla jopa pyykkipussiksi sopiva...

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kassi on kyllä ollut paljon käytössä, näillä loskaisella keleillä niin mainio materiaali tuo kernikangas. Pitäis kyllä opetella tekemään vaikka sanomalehdestä malli, niin onnistuisi paremmin tuo koon hahmottaminen.

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.