perjantai 13. lokakuuta 2017

Kiinalainen leija

Tämä huivi odotti kuukausia viimeistelyä ja kuvausta. Nyt viimen se on valmis. Jostain syystä minulla neuleet jäävät usein odottamaan viimeistelyä varsin pitkäksi ajaksi. Olenkohan ainoa, jolla tämä on se heikko kohta? Usein neuletyö saattaa myös pysähtyä ihan viime metreillä. Jonkinlainen rimakauhu ilmeisesti.


Ostin tähän huiviin langan Saksassa ja huivikin on siellä neulottu. Kävin Saksassa paikallisen neuleryhmän tapaamisessa muutaman kerran. Oikein oiva tapa tavata paikallisia ihmisiä. Lisäksi tutustuin siellä ihmisiin, joihin en varmasti muuten olisi tutustunut. Näissä neuletapaamisissa kävi myös yksi vanhempi mies, joka neuloi todella upeita töitä. Toki olen kuullut ennenkin neulovista miehistä, mutta en ole koskaan aiemmin tavannut.


Sain myös ohjeen tähän huiviin neuletapaamisen kautta. Yksi neulojista halusi päästä eroon osasta neulelehdistään ja minun onneksini sieltä löytyi myös muutama englannin kielinen lehti. Huivista tuli hyvin nimensä mukainen: henkäyksen ohut ja kevyt.


Kiinalainen leija
Ohje: Knit Now -lehti, Chinese Kites
Lanka: On line, Starwool lace color
Puikot: 5 mm (ainakin hyvin lähellä sitä)
Menekki: reilusti alle 100 g 

2 kommenttia:

 1. Et ole todellakaan ainoa, jolla jää neuleet viimeistelemättä. En tiedä mitään tylsempää kuin päättely ja höyryttäminen, pingottaminen jne. Nyt olen ratkaissut esimerkiksi villasukkien höyryttämisongelman sillä, että laitan ne sohvatyynyn alle muutamaksi päiväksi. Siinä tuntuvat suoristuvan aika mukavasti, kun niiden päällä istuu. :D Laiska keinot keksii.
  Kivan ilmavan näköinen huivi tuosta tuli. Olitko kauankin Saksassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sohvatyynyn alle jemmaaminen olisikin mainio keino! Mie aina kerään ison kasan neuleita, jotka sitten höyryttelen kerralla, kun lapset nukkuu. Isot huivit on niin harmillisen hankalia virittää mihinkään pingottumaan, etenkin kun pienet apurit löytää aina kaiken. Olin viime keväänä/alkukesästä kolme kuukautta Saksassa. Mielenkiintoinen reissu, ja vaikka ei ollut miun toivelistalla ihan alkupäässä, niin nyt kyllä lähtisin mielelläni uudelleen pidemmäksikin aikaa.

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.