keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kevät meni hiljaisuuden vallitessa, miksi?

Hiljaiseloa on ollut täällä blogin puolella. Pahoittelut siitä, vakaa aikomus oli säännöllisesti päivittää, mutta mitäs sitten tapahtuikaan!Kevättalvi meni muuttoa valmistellessa: muutimme  miehen työn takia joksikin aikaa Saksaan. Itsessään muutto ei nyt niin hirveästi vaatinut, mutta toki olihan siitä kaikenlaista asunnon etsinnästä alkaen. Ja jottei asiat olisi liian yksinkertaisia, niin minähän en osaa saksaa ollenkaan. Ja vakaa aie oli päivittää blogia saksassa olessa, mutta tekniikka teki tenän ja voimavarat eivät vaan riittäneet lähteä etsimään ratkaisua blogin päivättämiseen.


Alkuvaikeuksien jälkeen arki löysi uomansa Saksassakin. Kevät oli kolea myös siellä, valitettavasti! Olin varautunut lähinnä kesäisemmillä vaatteilla matkaan, koska kaikki minulle ylistivät kuinka lämmintä Saksassa on jo huhtikuussa. Äitienpäivään asti kuitenkin kuljettiin pipot päässä ja sen jälkeen koittikin kauan odotettu aurinko ja lämpö.

Koska kevät oli kylmä ja varusteet huonot, oli ensimmäisten hoidettavien asioiden joukossa esikoiselle villasukkien neulominen. Viileyden lisäksi villasukat tulee tarpeeseen särkevien jalkojen hoidossa. Esikoisesta on kuoriutunut varsin reipas kävelijä ja usein illalla nukkumaan käydessä jalkoja särki. Villasukat ovat oiva apu jalkasärkyihin.Sukat on tehty My first regia -langasta, jonka esikoinen itse valitsi. Poikkeuksellisesti neuloin sukat kärjestä alkaen, jotta sain mahdollisimman pitkät tehtyä. Perussusakat ja yläreunaan virkasin pienet pitsit koristeeksi. Nämä on neulottu 2 mm puikoilla ja lankaa kului kaksi kerää, eli himpan vajaa 50 g.

Haluaisitteko kuulla enemmän elosta Saksassa, vai pysytäänkö vain käsitöiden parissa? Teimme paljon päiväretkiä alueen pienempiin kaupunkeihin ja niistä mm. olisi mukava kertoa.

5 kommenttia:

 1. Päiväretkikertomukset kiinnostaa, kovasti. Odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee pistää työn alle, kiva muistella itsekin mitä kaikkea tulikaan tehtyä :)

   Poista
 2. Kauniit sukat! Minua ainakin kiinnostaisi Saksa-jutut. Itse en ole Saksassa koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle Saksa oli kaikinpuolin positiivinen yllätys, tykkäsin paljon enemmän kuin osasin odottaa.

   Poista
 3. Kauniit sukat! Minua ainakin kiinnostaisi Saksa-jutut. Itse en ole Saksassa koskaan käynyt.

  VastaaPoista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.