lauantai 4. helmikuuta 2017

Riddari

Marraskuun lopulla keksin haluavani neuloa miehelle joululahjaksi villavapaidan. Islantilaisen villapaidan. Kirjaston valikoimista löytyikin juuri oikea kirja, valitettavasti jouduin sitä hetken jonottamaan. Illan kirjaa selailtuani, olin varma siitä minkä villapaidan halusin neuloa.


Lettlopin lankojakaan ei tältä suunnalta kaupoista saa, joten viikko vierähti lankatilaustakin odotellessa. Kun viimein hain ärrältä lankapaketin, olikin jo joulukuun alku. Ja koska kyseessä oli joululahja, oli se pyrittävä vielä neulomaan salassa. Hieman meinasi kiire tulla, mutta sain kun sainkin villapaidan valmiiksi joulua ennen. Vieläpä täysin yllättyksenä!


Villapaita oli mukava neuloa, vaikkakin paksu lanka tuntui tosi oudolta ohkasten kirjoneuletakkien jälkeen. Valmis villapaita on ihanan lämmin ja muhkea. Haluan tehdä tällaisen vielä itsellenikin. Tai ainakin jonkin kirjan islantilaisista neulemalleista. Ainut ongelma oli, että tumman sininen kuvioväri loppui kesken ja kaarrokeen yläosan värityksen jouduin säveltämään lennosta.


Riddari
Ohje: Islantilaisia neuleita -kirjasta
Lanka: Lettlopi
Puikot: 4,5 mm
Menekki: 515 g 
Koko: M

10 kommenttia:

 1. Siisti paita! Mullakin haaveena neuloa itselleni tällainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä, on mukava ja nopeahko neuloa, ja käytössä mitä ihanin.

   Poista
 2. Upea paita! Ja istuu täydellisesti käyttäjälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja on kyllä ollut aktiivisessa käytössä, olin hieman huolissani miten lanka kestää käyttöä, mutta oli ihan turha huoli.

   Poista
 3. Hyvännäköinen Riddari! Ja hyvin sävelsit, ei näytä ollenkaan huonolta tuo yläosa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä kiva tehdä ja lopputulos oli vaivan väärti!

   Poista
 4. Sinulla on täällä paljon ihania ja värikkäitä kirjoneuleita, voi kun vain olisi itsella aikaa neuloa enemmän. Tässä aivan innostuu. Liityin lukijaksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ja tervetuloa mukaan! Nuo kirjoneuleen on kyllä melko uusi ihastuksen kohde minulle. Tai toki siis olen aina pitänyt kirjoneuleista ja ihaillut niitä, mutta itse tekemisestä olen oppinut nauttimaan ihan vasta viime aikoina.

   Poista
 5. Voi rakkaus miten ihana villapaita! Mitä värisävyjä käytit tähän ja kuinka paljon tummemman sinistä jäi uupumaan? Uskoisin tämän olevan myös itselleni sopiva koko :) Minulla on langat odottamassa ensimmäiseen "harjoitusvillapaitaan" (perus 7-veljestä) mutta tahdon tehdä tällaisen sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä ihana. Mulla on juuri työn alla itsellenikin islantilainen villapaita, tosin eri mallia kuin tämä. Pohjalankana tässä oli harmaa, kuvioissa: luonto, laivasto ja vedenvihreä. Yksi kerä lisää tuota kuvioväriä olisi riittänyt vallan mainiosti. Näissä malleissa koot on aika reiluja.

   Poista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.