tiistai 31. joulukuuta 2013

yllätyskerästä sukat

tai no kuinka suuri yllätys se on jos itse sen kerän on tehnyt?


Toki kuukausi pari kerän teon ja sukkien neulomisen välissä lisäävät yllätyksen määrää... Olisi pitänyt olla viitseliäämpi keräntekijä ja tehdä lyhyemmistä osioista kerä, olisi tullut kivemmat raidat. Mutta onhan nääkin...


Yllätyssukat
Lanka: Novitan 7 veljestä jämiä (luultavasti kaikki
Menekki: 172 g
Puikot: 3,5 (ihanat 15cm pikkupuikot!)
Ohje: Omasta päästä
Muuta: kivat! raidat on hauskoja aina ja yllätykset myös...


Jos joku olisi kiinnostunut vaihtamaan tällaisia yllättäyskeriä, niin mie kyl lähtisin heti mukaan!

Näiden sukkien myötä toivottelen kaikille ihanaa tulevaa vuotta!

13 kommenttia:

 1. Ompa hauskat sukat.
  Onnellista uutta vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnellista uutta vuotta myös sinulle! Saat varmasti ihan lähipäivinä postia, viimeinkin :)

   Poista
 2. Kivat, mutta oot kyllä oikeessa että vielä pienemmät pätkät olis lisännyt värikkyyttää. Koin tämän saman nimittäin kokeillessani toteuttaa jämistä lapasia ja koska en sitten valikonut tarpeeksi lyhyitä pätkiä, niin toisiin lapasiin tuli vain kolmea väriä, toisiin kuutta... Nooh siis tulihan niistä nyt ihan kivat, mutta jotenkin olin haaveillut ihan jostain täysin härdellilapasista. Toisaalta jos toisia lähtisin nyt samaa tavoitellen tekemään, niin keräisin kyllä sitten ihan ne pienimmät pätkä odottelemaan kulhosta kahmaisevaa kättä. Ainahan kokeiluilla viisastuu! Tuommonen keräksi kokoaminen on kyllä hauska idea, miten se käytännössä toteutetaan..? Taas saan punastella typeryyteni takia :D

  Ja nyt on ollut kyllä niin hauska kattella toisten värikkäitä pitkiä luomuksia, kun monet tekivät ne joulukalenterisukat. Harmi että ite en kyllä joululahjakiireiltä ehtinyt moiseen hankkeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon kans kovasti ihastellut muiden joulukalenterisukkia, ne on hienoja! Tuon yllätyskerän tein neulepiirin yhdessä tapaamisessa, jossa kerin erilaisista jämistä tuon kerän. Yhdistämisen tein neulan avulla, eli langan vaihtumiskohdassa ei ole solmua, vaan lankoja on vähän yritetty pujotella sisäkkäin. Jossain muistan nähdeeni lapasia tehdyn ihan pienistäkin pätkistä lankaa, siten että langat on vaan jätetty päättelemättä. Nuo langanpätkät sitten mukavasti lämmittävät siellä lapasen sisällä. Näitä yllätyskeriä muistelen nähneeni joskus (vuosi kaksi sitten?) neuleblogeissa jonkin verrankin.

   Poista
  2. No mutta vitjakes... Sä tunnut olevan niin innostunut, että kun mäkin oon ihastellu pitkiä raitaluomuksia niin tässä hieman alkaa yllyttäytyä mukaan tähän ideaan... Hmmm... Mutta olisko tuo yllätyskerä se "must have" sulle vai olisitko innostunut esimerkiksi toteuttamaan sukat 7-veikan paksusesta langasta ja samalla vihjetyylillä kuin oli nuo joulukalenterisukat..? Mietin että kun ite missasin tuon ja mulla olis noita paksumpia lankoja (joulukalenterisukathan oli ohkasemmasta) että pitäskö sitä kehitellä joku oma juttu?

   Poista
  3. Joo, ehdottomasti! Kuulostaisi aivan mahtavalta jutulta. Miut on yleensä melko helppo huokutella mukaan... :D

   Poista
 3. Hmmm... Milläs aikataululla toteutettas? Katoin että kyllähän noita kalenterisukkien värivaihtoehtoja pystyy käyttämään milloin vaan 24 päivän ajanjaksolla. En kylläkään oo alottanu ikinä sukkia varpaista, mutta eiköhän senkin opi =) Toki voihan sitä alottaa varrestakin, mutta jokin ohje pohjalle pitäs vaan olla. Sulla sellanen näemmä löytyy ihan päästäkin =) Mäkin oon paria pitkien sukkien ohjetta kokeillut, molemmat lähti varresta (eikä ne ollu noin pitkät kuin sun =) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat on kyl ihan helppo tehdä myös kärjestä alkaen, mutta itsekin teen useammin varresta, kun se on vaan niin paljon tutumpi tapa... Ja jos täysin tuolla joulukalenterisukilla lähtee tekemään, niin vaatii himpun säätöä, tulee muuten suuremmat sukat kuin n.38, jos siis tehdään niillä paksummilla langoilla :D Ja tuollasista seiskaveikka paksusista kyl tekee melko nopeesti, ei mul menny noihin kun pari päivää (no joululomalla oli kyl aikaa neuloa enemmin kun normaalisti...)

   Poista
  2. No sitähän vois kyllä sitten tehdä varresta alkaen..? Mulla on kyllä joku ohje, jota vois pohjana käyttää silmukoihin jne., mutta niistä ei kyllä tuu noin pitkävartiset ku näistä sun. Että yks vaihtoehto olis että tehdään tuon sun ohjeen mukaan, jolla nämäkin teit? Mä oon nyt joululahjakiireiden jälkeen ottanut vähän rennomman vaihteen silmään neulomisten kanssa, että sen puoleen vois olla kiva jos tän jakais pidemmälle ajanjaksolle. Mutta kaipa mäkin pystyisin jonkun neulontarupeaman ottamaan, esimerkiksi tyyliin kaksi viikonloppua ja yksi sukka per viikonloppu. Jäis aikaa sitten aina muullekin. Kuulostaako hirveältä?

   Poista
  3. hmm, no pitää miun on pakko ottaa vähän vara-aikaa tuohon neulontaan, jos tulee jotain sairastamisia matkaan (lapsella infektioastma ja flunssan osuessa se voi tarkoittaa meillä sairaalareissua). Mutta periaatteessa juu, kuulostaa hyvältä! Voidaan käyttää tätä "miun" ohjetta, sitä on helppo soveltaakin. Miten sie haluisit toteuttaa? Tehdäänkö aina joku x määrä samalla värillä kerroksia? Vai miten? Mun tartteekin nyt käydä nuo lankavarastot läpi, kun pelkään et mulla on aika vähissä paksut sukkalangat...

   Poista
 4. No siis voidaan ihan hyvin ottaa joku sopivan lepsu aikataulu =) Mä voisin ainakin käydä luurimassa vinkkejä väreihin kalenterisukkien tyyliin, voisin kehitellä jonkun väritysidean. Jos vaikka laitat mulle sähköpostiin sen ohjeen (tai tähänkin toki käy) ja voin viskata sulle raidoitusohjeita. Ja ite tekisin saman mukaan. Näin kummallekin tulee eri väriset ja lopussa kiva nähdä miten paljon eroavat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie kirjotelen ohjeen näiden sukkien pohjalta siulle spostiin! Katsotaan sitten tarkemmin miten edetään. Mikä siun jalan koko muuten on?

   Poista
 5. 39 lienee aika lähellä totuutta =)

  VastaaPoista

Kiitos! Kommentit ilahduttavat minua suuresti.